Shërbimet

Diabeti është një gjendje që ndalon trupin e një personi të prodhojë mjaftueshëm insulinë ose t'i përgjigjet asaj normalisht. Insulina është një hormon që rregullon sasinë e glukozës (sheqerit) në trup.

Diabeti rezulton në nivele më të larta të glukozës në gjakun dhe urinën e personit.

Nëse jeni diagnostikuar me diabet, ne kemi të gjitha burimet që ju nevojiten për ta menaxhuar atë dhe për të vazhduar jetën tuaj më të mirë.

 

Disa nga shërbimet tona të diabetit përfshijnë:

 • Menaxhimi mjekësor
 • Testimi i sheqerit në gjak
 • Kujdesi për plagët dhe komplikimet e tjera
 • Klasat e vetë-menaxhimit të diabetit dhe grupet mbështetëse
 • Menaxhimi i pompës së insulinës

The thyroid is a gland in the neck that releases hormones that regulate growth, development and metabolism. Most thyroid disorders are caused by a person’s body either not creating enough or creating too much of the thyroid hormones.

Trajtimi për çrregullimet e tiroides ndryshon shumë në varësi të situatës. Ne do t'ju ndihmojmë të vendosni planin më të mirë të kujdesit për problemin tuaj të tiroides dhe do t'ju përcjellim në çdo hap të rrugës.

Trajtimet mund të përfshijnë:

 • Testet e funksionit të tiroides, duke përfshirë testet e hormonit stimulues të tiroides (TSH).
 • Bllokimi ose rritja prodhimin e hormoneve tiroide
 • Trajtimi me jod radioaktiv që pamundëson tiroiden
 • Thyroid surgery to remove part or the entire gland

Kalciumi është i rëndësishëm për funksionimin e duhur të zemrës dhe muskujve. Nëse trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm kalcium, ne mund t'ju ndihmojmë të mbani një nivel të shëndetshëm përmes:

Çrregullimet mbiveshkore zakonisht shkaktohen kur trupi i një personi ka ose shumë ose shumë pak nga një hormon i caktuar. Nëse mjeku juaj tregon se keni këtë problem, ai do t'ju udhëzojë nëpër të gjitha trajtimet që janë më të mira për ju.

Ato mund të përfshijnë:

 • Kirurgjia to remove tumors in one or both of the adrenal glands
 • Kirurgjia minimale invazive e kryer përmes vrimave të hundës për të hequr tumoret në gjëndrrën e hipofizës
 • Medikamente për të ndaluar prodhimin e tepërt të hormoneve
 • Zëvendësimi i hormoneve
Play Video