Услуги

Дијабетесот е состојба која го спречува телото на една личност да произведува доволно инсулин или нормално да реагира на него. Инсулинот е хормон кој ја регулира количината на гликоза (шеќер) во телото.

Дијабетесот резултира со повисоки нивоа на гликоза во крвта и урината на лицето.

Nëse jeni diagnostikuar me diabet, ne kemi të gjitha burimet që ju nevojiten për ta menaxhuar atë dhe për të vazhduar jetën tuaj më të mirë.

 

Некои од нашите услуги за дијабетес вклучуваат:

 • Медицински менаџмент
 • Тестирање на шеќер во крвта
 • Грижа за рани и други компликации
 • Часови за самоуправување со дијабетес и групи за поддршка
 • Управување со инсулинска пумпа

The thyroid is a gland in the neck that releases hormones that regulate growth, development and metabolism. Most thyroid disorders are caused by a person’s body either not creating enough or creating too much of the thyroid hormones.

Третманот за нарушувања на тироидната жлезда варира многу во зависност од ситуацијата. Ние ќе ви помогнеме да го одлучите најдобриот план за нега за вашиот проблем со тироидната жлезда и да ве водиме низ него на секој чекор од патот.

Некои третмани вклучуваат:

 • Тестови за функцијата на тироидната жлезда, вклучително и тестови за тироиден стимулирачки хормон (TSH).
 • Блокирање или зголемување на производството на тироидни хормони
 • Третман со радиоактивен јод кој ја оневозможува тироидната жлезда
 • Thyroid surgery to remove part or the entire gland

Калциумот е важен за правилно функционирање на срцето и мускулите. Ако вашето тело не произведува доволно калциум, можеме да ви помогнеме да одржите здраво ниво преку:

Нарушувањата на надбубрежните жлезди обично се предизвикани кога телото на една личност има или премногу или премалку од одреден хормон. Ако вашиот лекар ви покаже дека го имате овој проблем, тој ќе ве запознае со сите третмани кои се најдобри за вас.

Тие може да вклучуваат:

 • Хирургија to remove tumors in one or both of the adrenal glands
 • Минимално инвазивна операција изведена преку ноздрите за отстранување на тумори во хипофизата
 • Лекови за запирање на прекумерното производство на хормони
 • Замена на хормони
Play Video