Reumatologjia

Praktika reumatologjike siguron një ekzaminim të lartë nën-specialist në pacientët me sëmundje të sistemit lokomotor. Përveç sistemit të përbashkët musculoskeletal, sëmundjet reumatike gjithashtu sjellin ndryshime në kufizimet e brendshme, të tilla si mushkëritë, zemrën, sistemin nervor qendror, veshkat, traktin gastrointestinal dhe të tjerët. Lëkura si një organ i madh shpesh preket nga sëmundjet reumatizmale.

Sëmundjet reumatike përfshijnë shumë grupe sëmundjesh siç janë:
Sëmundjet inflamatore të nyjeve (artriti reumatoid, artriti serologjikisht negativ, artriti psoriatik, spondiliti ankiloz)
Sëmundjet degjenerative reumatike (Osteoartriti i nyjeve periferike dhe palcës kurrizore),
Sëmundjet reumatike metabolike (përdhes dhe osteoporozë)
Systemic rheumatic diseases of connective tissue (Systemic lupus, systemic sclerosis, polymyositis, vasculitis, etc.)
Sëmundjet reumatike sistemike të indit lidhës (Lupus sistemik, skleroza sistemike, polimizoziti, vaskuliti, etj.)

Reumatologu duhet të menaxhojë sëmundjet reumatizmale. E para është bërja e diagnozës së duhur, diagnoza diferenciale dhe trajtimi. Trajtimi zakonisht mjekohet, injeksione intra-artikulare të ilaçeve të caktuara, edukimi dhe këshillimi i pacientit për sëmundjet reumatike, efektet e padëshirueshme të terapisë së mundshme. Një reumatolog duhet të vizitohet në dyshimin më të ulët të sëmundjes reumatike, dhe sigurisht që ka mundësi për të zbuluar sëmundje të tjera që kanë çrregullime reumatizmale.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni në: [email protected] ose +389 (0) 44 344 414

Për të caktuar termin kliko këtu