Si mund të ndikojë kripa në presionin e gjakut dhe në veshkat? - Dr. Arben Asani

Ndryshimi i marrjes së kripës mund të ndikojë në shëndetin dhe jetëgjatësinë tuaj.

Kur mendoni për presionin e gjakut, veshkat tuaja mund të mos ju vijnë në mendje. Por kur këto organe në formë fasule janë të dëmtuara ose jashtë ekuilibrit - ndoshta për shkak të marrjes së tepërt të kripës - si presioni i gjakut ashtu edhe zemra juaj mund t'i ndjejnë efektet. Veshkat tuaja filtrojnë më shumë se 120 litra gjak çdo ditë. Ata nxjerrin toksina dhe lëngje të padëshiruara nga qelizat në të gjithë trupin dhe më pas i dërgojnë në fshikëz. Konsumimi i tepërt i kripës mund ta bëjë më të vështirë për veshkat heqjen e lëngjeve, të cilat më pas grumbullohen në sistemin tuaj dhe rrit presionin e gjakut.

Çfarë u bën veshkave presioni i lartë i gjakut ose hipertensioni?

Ju gjithashtu mund ta shihni këtë efekt "pule ose vezë" me presionin e lartë të gjakut dhe sëmundjet e veshkave. Hipertensioni ushtron presion shtesë në njësitë e filtrit të veshkave, gjë që mund të çojë në dhëmbëza. Kjo dëmton aftësinë e veshkave për të rregulluar lëngjet, gjë që rrit presionin e gjakut. “Nëse ky cikël nuk ndërpritet, mund të çojë në sëmundje të veshkave, dëmtim të veshkave dhe dështim”. Dr. Arben Asani

Presioni i lartë i gjakut dhe diabeti i pakontrolluar janë shkaktarët më të zakonshëm të sëmundjeve të veshkave.

Nëse përjetoni ndonjë nga këto simptoma - veçanërisht nëse jeni në rrezik për sëmundje të veshkave sepse jeni mbi 60 vjeç, keni presion të lartë të gjakut, keni diabet ose keni një histori familjare të dështimit të veshkave - bisedoni me mjekun tuaj për shëndetin e veshkave dhe marrjen tuaj të kripës. Bisedoni me mjekun tuaj për t'u siguruar që marrja e kripës nuk rrit presionin e gjakut dhe nuk ndikon në zemrën ose veshkat tuaja.

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ