Çfarë është HISTEROSKOPIA? Si kryhet histeroskopia? Kur është koha më e mirë për të bërë një histeroskopi?

Çfarë është HISTEROSKOPI?

Histeroskopia është një metodë e ndërhyrjes diagnostike që fillimisht ekzaminon brendësinë e mitrës duke përdorur një teleskop optik të quajtur histeroskop.

Pse është e nevojshme histeroskopia?

Histeroskopia i mundëson gjinekologut të ekzaminojë në detaje pjesën e brendshme të mitrës.

Si kryhet histeroskopia?

Histeroskopi futet me kujdes përmes vaginës dhe qafës së mitrës në pjesën e brendshme të saj, dhe gjinekologu (operatori) monitoron çdo lëvizje të tij në monitor të veçantë. Një biopsi e mukozës së mitrës mund të merret gjithashtu gjatë histeroskopisë për ekzaminim.

Për çfarë përdoret dhe çfarë mund të diagnostikojmë me histeroskopinë?

Histeroskopia përdoret për të zbuluar shkaqet e:

  • Gjakderdhje e pazakontë
  • Steriliteti
  • Probleme të mëparshme me shtatzëninë
  • Sëmundje të tjera gjinekologjike
  • Me ndihmën e histeroskopisë mund të hiqen:
  • polipet,
  • Septumet ose septet e mitrës,
  • Fibroidet e mitrës të vendosura në brendësi të mitrës.

Sa kohë zgjat kjo procedurë?

Histeroskopia zakonisht zgjat rreth 20 deri në 30 minuta.Procedura mund të kryhet pa anestezi nëse kryhet vetëm një ekzaminim i pjesës së brendshme të mitrës ose me anestezi nëse kryhet operacioni që do të thotë se nuk ndjehet dhimbje.Në rast se kryhet histeroskopia nuk është për të marrë ushqim dhe lëngje 6 orë para anestezisë. Zakonisht mund të shkoni në shtëpi pas disa orësh histeroskopie.

Çfarë mund të prisni pas një histeroskopie?

Mund të ndjeni një dhimbje të lehtë barku që kalon shpejt. Duhet të pushoni ditën e histeroskopisë. Cikli i parë menstrual pas procedurës mund të jetë më i rëndë dhe më i gjatë se cikli normal dhe ciklet e ardhshme gjithashtu mund të jenë të parregullta që nuk do të thotë se duhet të jetë kështu. Për të shmangur rrezikun e infeksionit, tamponët nuk duhet të përdoren për dy muajt e ardhshëm pas histeroskopisë. Në varësi të asaj që është bërë, duhet të shmangni marrëdhëniet seksuale gjatë periudhës që do t'ju tregojë gjinekologu.

Duhet të informoni gjinekologun nëse dhimbja zgjat më shumë se 48 orë, nëse është dhimbje e fortë dhe e mprehtë, nëse keni fryrje në bark, nëse keni temperaturë.

Në disa raste histeroskopia mund të mos jetë e suksesshme dhe duhet të përsëritet.

Kur është më mirë të bëhet histeroskopia?

Gjinekologu juaj do të përcaktojë ditën kur do të bëhet histeroskopia, por zakonisht është deri në ditën e tretë pas përfundimit të gjakderdhjes menstruale sepse atëherë endometriumi është më i hollë, gjegjësisht shtresa e brendshme - shtresa e parë e murit të mitrës. Është gjithashtu individuale, por zakonisht 7 deri në 10 ditë mund të keni gjakderdhje vaginale për të cilën gjinekologu juaj do t'ju shpjegojë gjithashtu se si duhet ta shihni dhe çfarë ndryshimesh duhet të keni kujdes (ngjyra, sasia, aroma, pamja ..)

Në One Hospital kemi filluar të punojmë edhe për këtë procedurë, kështu që nëse gjinekologu juaj familjar ju këshilloi që jeni kandidat dhe ju rekomandoi një procedurë të tillë diagnostikuese, telefononi në numrin tonë të telefonit 078 822 777 dhe lini një takim për një konsultë me gjinekologët tanë të cilët janë i lartë dhe i provuar për këtë procedurë.

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ