Laparoskopia gjinekologjike është alternativë ndaj operacionit të hapur dhe ul rrezikun e komplikimeve me 80% – Dr. Kosta Vasilevski

Urogjnekologjia, e njohur gjithashtu si mjekësia e legenit femëror dhe kirurgjia rindërtuese, është një subspecialitet në obstetrikë dhe gjinekologji që fokusohet në trajtimin e grave me çrregullime të dyshemesë së legenit.
Çrregullimet e pjesës së poshtme të legenit ndodhin kur muskujt që mbështesin dhe mbajnë organet e legenit të një gruaje dobësohen, duke shkaktuar probleme me fshikëzën, zorrët ose mitrën. Edhe pse këto kushte janë të zakonshme, si mosmbajtja e urinës, fshikëza tepër aktive ose prolapsi i organeve të legenit, gratë shpesh hezitojnë të kërkojnë ndihmë.

Specialistët tanë kanë përvojë të gjerë në diagnostikimin dhe trajtimin e të gjitha llojeve të çrregullimeve të dyshemesë së legenit. Ne ofrojmë opsione trajtimi që variojnë nga menaxhimi konservativ deri tek kujdesi i avancuar kirurgjik për rastet komplekse, duke përfshirë kirurgjinë rindërtuese për të rivendosur anatominë dhe funksionin normal të femrës.

PSE UROGJINEKOLOGË TË ONE HOSPITAL?

Si mjekë të zënë, kirurgë të kualifikuar dhe studiues të përkushtuar, urologët dhe gjinekologët e One Hospital shërbejnë si një burim i besueshëm për pacientët dhe kujdestarët për të mësuar rreth përparimeve më të fundit në çrregullimet e dyshemesë së legenit.

Laparoskopia në përgjithësi ka një kohë më të shkurtër rikuperimi sesa operacioni i hapur. Lë plagë më të vogla. Një gjinekolog, kirurg i përgjithshëm ose një lloj tjetër specialisti mund ta kryejë këtë procedurë.

Laparoskopia gjinekologjike:

Laparoskopia gjinekologjike është një alternativë ndaj operacionit të hapur. Përdorni një laparoskop për të parë zonën e legenit. Kirurgjia e hapur shpesh kërkon një prerje të madhe. Një laparoskop është një teleskop i hollë, me dritë. Kjo i lejon mjekut tuaj të shohë brenda trupit tuaj. Laparoskopia diagnostike mund të përcaktojë nëse keni kushte të tilla si endometrioza ose fibroidet. Mund të jetë gjithashtu një formë trajtimi. Me instrumente të miniaturës, mjeku juaj mund të kryejë një sërë operacionesh.

Kjo perfshin:

  • heqja e kistit ovarian
  • Lidhja e tubave, e cila është kontracepsioni kirurgjik
  • histerektomia

 

\

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ