Çfarë është Laparoskopia dhe sa kohë duhet për t'u rikuperuar plotësisht! – Dr Kosta Vasilevski

Laparoskopia është një procedurë minimale invazive që kryhet me një instrument të veçantë laparoskop përmes 4 prerjeve të vogla në bark (2 cm secila). Mund të jetë diagnostikues dhe terapeutik. Ajo kryhet nën anestezi të përgjithshme.

Përdoret si metodë diagnostike për vizualizimin e organeve të brendshme riprodhuese ose si terapeutike mund të përdoret për të hequr cistet ovariane, fibroidet e mitrës, për të vizualizuar kalueshmërinë e tubave ovarian, për të bërë heqjen totale ose nëntotale të mitrës.

Laparoskopia është një metodë pas së cilës pacienti mund të shkojë në shtëpi të nesërmen, shërimi është më i shpejtë se operacionet konvencionale dhe është më pak traumatike për pacientin.

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ