5 симптоми на бубрежна инсуфициенција за кои треба да се обратите кај вашиот лекар! – Д-р Арбен Асани

Your kidneys are like the technical crew from the latest “Avengers” movie. They may not be the flashy superheroes, but without their unsung work, you don’t have a blockbuster. Your kidneys have the thankless but critical job of getting rid of waste and extra fluid. Plus, they keep your organs working.

Кога бубрезите не ја вршат својата работа

Бубрежна инсуфициенција, исто така наречена бубрежна инсуфициенција или бубрежна болест, се случува кога бубрезите не работат ефикасно или ефикасно.

Запознајте ги знаците на откажување на бубрезите!

Па, како да ја зголемите јачината на звукот на овој тивок убиец? Д-р Јован вели да се обрне внимание на овие пет знаци на откажување на бубрезите:

  • Висок крвен притисок
  • Промени во вашите навики за мокрење
  • Оток или едем
  • Гадење, повраќање и намален апетит
  • Мозочна магла

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ