„One Hospital и кошаркарскиот клуб Гостивар ги здружуваат силите за унапредување на здравјето на спортистите“

Здравјето е една од највредните средства што може да ги има една личност и од клучно значење е спортистите да одржуваат добро здравје за да се покажат најдобро што можат. Затоа One Hospital соработува со Кошаркарскиот клуб Гостивар за да обезбеди здравствени прегледи на играчите на тимот. Неодамна играчите ја посетија болницата One, а на директорот Јигит Аката му подарија фустанче и направија прегледи кај кардиологот Прим. д-р Агим Зеќири. Ова партнерство е значаен чекор кон промовирање на добро здравје и поддршка на спортистите во нивната потрага по извонредност. One Hospital е водечки давател на здравствена заштита кој е посветен на обезбедување висококвалитетни здравствени услуги за своите пациенти. Болницата располага со најсовремени капацитети и тим од високо квалификувани и искусни лекари кои се посветени на обезбедување на најдобра можна нега. One Hospital соработува со Кошаркарскиот клуб Гостивар за да им обезбеди здравствени прегледи на играчите на тимот. Ова партнерство има за цел да се осигура дека играчите се во добра здравствена состојба и можат да се претстават најдобро што можат. Партнерството помеѓу One Hospital и Кошаркарскиот клуб Гостивар е одличен пример за тоа како давателите на здравствени услуги можат да соработуваат со спортските организации за да го промовираат доброто здравје. Спортистите се изложени на поголем ризик да развијат здравствени проблеми поради физичките потреби на нивниот спорт. Со обезбедување на редовни здравствени прегледи, One Hospital помага да се осигура дека играчите се во добра здравствена состојба и дека можат да продолжат да даваат најдобри резултати. Играчите на Кошаркарскиот клуб Гостивар деновиве ја посетија болницата Оне на здравствени прегледи. За време на посетата тие се сретнаа со директорот на болницата Јигит Аката и направија прегледи кај кардиологот Прим. д-р Агим Зеќири. Играчите на директорот му подарија и подарок од дрес, што беше гест на благодарност за поддршката од болницата. Посетата на One Hospital беше можност играчите да добијат сеопфатни здравствени прегледи. Испитувањата беа насочени кон идентификување на потенцијалните здравствени проблеми кои би можеле да влијаат на нивната работа. Тренерот на тимот, Влатко Илиевски, изрази благодарност за партнерството со One Hospital, истакнувајќи дека е од суштинско значење играчите да бидат во добра здравствена состојба за да се претстават најдобро што можат. Важноста на здравствените прегледи за спортистите Здравствените прегледи се од суштинско значење за спортистите да ги идентификуваат сите потенцијални здравствени проблеми кои би можеле да влијаат на нивната изведба. Спортистите се изложени на поголем ризик да развијат здравствени проблеми поради физичките потреби на нивниот спорт. Редовните здравствени прегледи можат да помогнат рано да се идентификуваат сите потенцијални проблеми, што овозможува рана интервенција и третман. Кардиоваскуларното здравје е особено важно за спортистите, бидејќи проблемите со срцето можат да бидат опасни по живот. За време на здравствените прегледи во болницата One, играчите направија кардиоваскуларни тестови за да се осигураат дека нивните срца се здрави. Кардиолог прим. Д-р Агим Зеќири изјави дека играчите се во добра здравствена состојба и дека немаат кардиоваскуларни проблеми. Партнерството помеѓу One Hospital и Кошаркарскиот клуб Гостивар е значаен чекор кон промовирање на добро здравје и поддршка на спортистите во нивната потрага по извонредност. Неодамнешната посета на играчите во One Hospital за здравствени прегледи беше можност за нив да добијат сеопфатни здравствени проценки и да ги идентификуваат сите потенцијални здравствени проблеми. Редовните здравствени прегледи се од суштинско значење за спортистите за да се осигураат дека се во добра здравствена состојба и дека можат да се претстават најдобро што можат. One Hospital е посветена на обезбедување висококвалитетни здравствени услуги за своите пациенти, а ова партнерство е доказ за нејзината посветеност на промовирање на добро здравје.

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ