Ако за која било состојба вреди да се промени начинот на исхрана за да се видат резултати - тогаш таа состојба е дијабетес! – д-р Ксенија Богоева Костовска

Дијабетес и преддијабетична состојба

Разликата е во целокупниот пристап кон исхраната и физичката активност. Старомодниот пристап кон дијабетесот препорача намалување на внесот на шеќер, броење калории и единици леб, ограничени порции и ограничување на калориите. За среќа, постои нов пристап. Диетата со претежно растителна основа и со малку маснотии е идеална за дијабетичари. Всушност, во една научна студија од 2006 година, д-р Барнард покажа дека овој пристап функционира подобро од диетата препорачана од Американското здружение за дијабетес.

Што може да очекуваат пациентите?
Во рок од неколку недели од следењето на овој пристап, потребата за лекови се намалува, а кај пациенти во порана фаза на болеста - потребата за лекови целосно се губи.

Доколку не се подобри кварталниот просек, средствата се враќаат.
Причината за тоа е што овој пристап ги лекува ПРИЧИНИЦИТЕ, а не последиците од дијабетесот!

Ако за која било состојба вреди да се промени начинот на исхрана за да се видат резултати - тогаш таа состојба е дијабетес! – д-р Ксенија Богоева Костовска

Schedule a consultation at: 044 344 414

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ