GYNECOLOGICAL INTERVENTIONS

Procedurat dhe ndërhyrjet

Një histerektomi është një operacion i madh për një grua që rekomandohet vetëm nëse opsionet e tjera të trajtimit kanë qenë të pasuksesshme. Arsyet më të zakonshme për të pasur një histerektomi përfshijnë:

  • perioda të rënda – të cilat mund të shkaktohen nga fibroidet
  • dhimbje pelvike – e cila mund të shkaktohet nga endometrioza, sëmundja inflamatore e legenit të trajtuar pa sukses (PID), adenomioza ose fibroidet
  • prolapsi i mitrës
  • kanceri i mitrës, vezoreve ose qafës së mitrës

Myomectomy is the removal of benign tumors of the uterus composed of smooth muscles, which, depending on the location and size, can be removed by laparotomy, laparoscopy or hysteroscopy.

Çfarë është një sakrokolpopeksi?

Një sakrokolpopeksi është një procedurë kirurgjikale që përdoret për të trajtuar prolapsin e organeve të legenit. Prolapsi i organit të legenit është një gjendje që shkaktohet nga një dobësim i mbështetjes normale të dyshemesë së legenit dhe është e ngjashme me një hernie në vaginë.

Organet e legenit - zona e trupit midis kockave të ijeve - përfshijnë vaginën, mitrën, qafën e mitrës, fshikëzën, uretrën (tubi nëpër të cilin kalon urina), zorrët dhe rektumin. Këto organe mbahen në vend nga një grup muskujsh dhe inde të tjera mbështetëse. Kur ky sistem mbështetës shtrihet, dobësohet ose shqitet, ai lejon organet e legenit të rrëshqasin nga vendet e tyre normale ose të ulen poshtë (prolapsi).

Adnesectomy is surgical removal of the ovary and tube, of course when there is a medical indication.

Ooforektomia mund të kryhet për:

Një absces tubo-ovarian - një xhep i mbushur me qelb që përfshin një tub fallopian dhe një vezore

Kanceri i vezoreve

Endometrioza

Tumoret ose cistat jo kanceroze (beninje) ovariane

Reduktimi i rrezikut të kancerit të vezoreve ose kancerit të gjirit tek ata me rrezik të shtuar

Përdredhje ovarian - përdredhja e një vezore

Play Video

Caktoni termin tani: