Sëmundjet që mund të diagnostikohen me laparoskopi gjinekologjike dhe llojet e trajtimeve laparoskopike – Dr. Kosta Vasilevski

Laparoskopia në përgjithësi ka një kohë më të shkurtër rikuperimi sesa operacioni i hapur. Lë plagë më të vogla. Një gjinekolog, kirurg i përgjithshëm ose një lloj tjetër specialisti mund ta kryejë këtë procedurë. Laparoskopia gjinekologjike është një alternativë ndaj operacionit të hapur. Përdorni një laparoskop për të parë zonën e legenit. Kirurgjia e hapur shpesh kërkon një prerje të madhe. Një laparoskop është një teleskop i hollë, me dritë. Kjo i lejon mjekut tuaj të shohë brenda trupit tuaj. Laparoskopia diagnostike mund të përcaktojë nëse keni kushte të tilla si endometrioza ose fibroidet. Mund të jetë gjithashtu një formë trajtimi. Me instrumente të miniaturës, mjeku juaj mund të kryejë një sërë operacionesh.

Sëmundjet që mund të diagnostikohen me laparoskopi përfshijnë:

 1. endometrioza
 2. fibroidet e mitrës
 3. cistet ose tumoret ovarian
 4. shtatzëni ektopike
 5. abscesi i legenit, ose qelbi
 6. pelvic adhesions or painful scar tissue
 7. infertilitetit
 8. sëmundje inflamatore të legenit
 9. kanceret riprodhuese

Disa lloje të trajtimit laparoskopik përfshijnë:

 1. histerektomia, ose heqja e mitrës
 2. heqja e vezoreve
 3. heqja e cisteve ovarian
 4. heqja e fibroideve
 5. bllokimi i qarkullimit të gjakut tek fibroidet
 6. heqja e indeve endometriale, e cila është një trajtim për endometriozën
 7. heqja e ngjitjes
 8. një ndryshim në kirurgjinë kontraceptive të quajtur lidhja e tubave
 9. Procedura Burch për inkontinencë
 10. suspension vault për trajtimin e një uterus të prolapsuar

Caktoni konsulltim me Dr. Kosta Vasilevski: 078 822 777

 

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ