Гинеколошката лапароскопија е алтернатива на отворената операција и го намалува ризикот од компликации за 80% – д-р Коста Василевски

Урогинекологија, позната и како женска карлична медицина и реконструктивна хирургија, е супспецијалност во акушерство и гинекологија која се фокусира на лекување на жени со нарушувања на карличниот под.
Нарушувањата на дното на карлицата се јавуваат кога мускулите кои ги поддржуваат и држат карличните органи на жената стануваат слаби, предизвикувајќи проблеми со мочниот меур, цревата или матката. Иако овие состојби се чести, како што се уринарна инконтиненција, хиперактивен мочен меур или пролапс на карличните органи, жените честопати не сакаат да побараат помош.

Нашите специјалисти имаат долгогодишно искуство во дијагностицирање и лекување на сите видови нарушувања на карличниот под. Ние нудиме опции за третман кои се движат од конзервативно управување до напредна хируршка нега за сложени случаи, вклучувајќи реконструктивна хирургија за враќање на нормалната женска анатомија и функција.

ЗОШТОИ УРОГИНЕКОЛОЗИ ОД ONE HOSPITAL?

Како зафатени лекари, квалификувани хирурзи и посветени истражувачи, уролозите и гинеколозите од One Hospital служат како доверлив извор за пациентите и старателите да дознаат за најновите достигнувања во нарушувањата на карличниот под.

Лапароскопијата генерално има пократко време за опоравување од отворената операција. Остава помали лузни. Гинеколог, општ хирург или друг вид специјалист може да ја изврши оваа процедура.

Гинеколошка лапароскопија:

Гинеколошка лапароскопија е алтернатива на отворената операција. Користете лапароскоп за да погледнете внатре во карличната област. Отворената операција често бара голем рез. Лапароскоп е тенок, осветлен телескоп. Ова му овозможува на вашиот лекар да види внатре во вашето тело. Дијагностичката лапароскопија може да утврди дали имате состојби како што се ендометриоза или фиброиди. Тоа може да биде и форма на третман. Со минијатуризирани инструменти, вашиот лекар може да изврши различни операции.

Тие вклучуваат:

  • отстранување на цистата на јајниците
  • тубална лигатура, што е хируршка контрацепција
  • хистеректомија

 

\

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ