Д-р Олгица Николовска

Педијатрија

Образование

 • Педијатар специјалист на Медицинскиот факултет Скопје
 • Доктор по општа медицина на Медицинскиот факултет Скопје
 • Средно образование во гимназија Јосип Броз Тито Битола
 • Основно образование во Тодор Ангелевски Битола

Работно искуство

 • Доктор по општа медицина во Медицинскиот центар Прилеп, јануари 1987 до септември 1987 година.
 • Доктор по општа медицина во МЦ Битола во Советодавниот центар за деца и вакцинации септември 1987 до септември 1997 година.
 • Специјализација по педијатрија на Детската клиника Скопје од септември 1997 до ноември 2001 година.
 • Специјалист педијатриски неонатолог на одделот за неонатологија во Клиничката болница Битола, ноември 2001 до август 2011 година. Во периодот од септември 2005 до септември 2006 година, ја извршуваше функцијата помошник директор за професионални работи во битолската клиничка болница.
 • Професор по педијатрија на средното медицинско училиште во Битола /  wrote a script for pediatrics for internal use
 • Специјалист педијатриски неонатолог во ПЗУ Болница за плодност Битола / менаџер и основач на одделот за новороденчиња и клиниките за детски болести во периодот август 2011 до ноември 2016 година.
 • Педијатриски специјалист во ПЗУ Сити Медика од ноември 2016 година до јули 2017 година.
 • Педијатриски специјалист во поликлиника ПЗУ ХУМАНА од јули 2017 година.
 • Педијатриски неонатолог во болницата Санте Плус, Скопје во 2020 година.
 • Специјалист за детски неонатолог во болницата ОНЕ Тетово во 2021 година.

Други Лекари