Генитален пролапс (спуштање на матката) – оваа операција во Југоисточна Европа се прави само во ОНЕ ХОСПИТАЛ! – Д-р Коста Василевски

Генитален пролапс (спуштање на матката)

Генитален пропалпс преставува спуштање на надворешни репродуктивни органи и матката. Најчесто се јавува кај повозрасни пациентки, но мозе да се јави и кај помлади.Третманот на гениталниот преолапс во нашата болница се прави со метода сакропексија или сакроколпопексија.Таа вклучува хистеректомија (вадење на матката при што најчесто не се отстранува грлото на матката но може и да се извади, зависно од гинеколошкиот преглед и поставување на мрежи (полипропиленски) и нивно фиксирање на рбетниот столб. Самата операција се изведува по абдоминален пат. Оваа операција се изведува во Југоистоцна европа единствено во ОНЕ ХОСПИТАЛ и преставува нов надез за пациентките кои долго време го имаат проблемот со спуштање на матката и нелагодностите кои ги имаат пациентките а со тоа и враќање на нормалниот живот на пациентките

 

Закажете термин со Др. Коста Василевски

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ