Çfarë është Histeroskopia dhe indikacionet e saj! – Dr Kosta Vasilevski

Histeroskopia është një procedurë kirurgjikale minimale invazive afatshkurtër që lejon ekzaminimin e pjesës së brendshme të mitrës me qëllim të diagnostikimit dhe trajtimit të ndryshimeve brenda mitrës si p.sh. polipet, fibroidet dhe septumi. e ndryshimeve në brendësi të mitrës. Rekomandohet për gratë që trajtojnë infertilitetin.

Indikacionet:

  • Zbulimi i shkaqeve të gjakderdhjes
    Zbulimi i shkaqeve të infertilitetit dhe aborteve të mëvonshme
    Zbulimi dhe heqja e pro, një menu e mukozës së mitrës (polipe, fibroids) si dhe heqja e ndryshimeve malinje.

Histeroskopia mund të jetë diagnostike ose terapeutike. Zakonisht kryhet menjëherë pas ciklit menstrual. Histeroskopia është një ndërhyrje afatshkurtër njëditore dhe pacientit mund të shkojë në shtëpi pas 3-4 orësh. Rimëkëmbja është e shpejtë dhe e shkurtër. Histeroskopia përdoret më së shpeshti për të hequr polipet, fibroidet, septumin e mitrës ose biopsinë endometriale.

 

Cakto termin për konsulltim me Dr. Kosta Vasilevski

Mjekët

SHPËRNDAJE ME MIQ