Консултант - Др. Илир Вела

Специјалист по торакална хирургија

Образование

2018- СЕГА – д-р. студира Медицински факултет во Скопје, Универзитет Св Кирил и Методиј Скопје, Р. Македонија Компликации

2019 година - Испитување за сертификација на одборот за торакална хирургија: акредитација како граден хирург

2014 – Board Certification Examination in General Surgery: accreditations General Surgeon

2008 – Магистерски студии на Медицинскиот факултет во Скопје, Универзитет Св Кирил и Методиј Скопје, Р.

2003 – Медицински факултет, Универзитет во Приштина Косово

1991-1995 – Гимназија Кирил Пејчиновиќ Тетово, Македонија

2020 – Меѓународна работилница Онкопластична и реконструктивна хирургија на дојка во мултидисциплинарен пристап – Киев, Украина

Работно искуство

2008 – СЕГА – Клинички центар Скопје, Работи како овластен хирург на Одделот за торакална и васкуларна хирургија каде се вршат и операции на дојка и тироидна жлезда.

2010 – СЕГА – Универзитет „Св. Кирил и Методи“ Медицински факултет-Скопје Асистент на катедрата за хирургија. Истражување, образование и административни одговорности. Практична и дидактичка настава по општа хирургија на резиденти.

11/2017 02/2018 05/2016 08/2016 – Болница за градни болести - Кувајт Сити работеше три месеци на Одделот за торакална хирургија две години по ред.

2006-2008 – Државен универзитет во Тетово држев предавање како асистент по анатомија и физиологија

2004-2006 – Клинички центар Скопје Работеше во хипербарична комора со третман на хипербарична кислородна терапија

2003-2004 – Клинички центар Приштина Работев како приправник

ПОСТ-ДИПЛОМСКИ КВАЛИФИКАЦИИ И ОБУКА

2018 – ESTS курс за минимално инвазивна езофагектомија и анастомоза – Копенхаген, Данска

2016 година – Меморијална болница – Истанбул Турција учествуваше на „Балканско – турските денови на торакална хирургија“

2014 година – Болница Лив и Меморијалниот центар за рак на Слоун Кетеринг во Истанбул, Турција учествуваа на симпозиум за третмани за рак на тироидната жлезда

2014 – IBUS Меѓународна конференција за ултразвук на дојка Сибиу, Романија

АСОЦИЈАЦИЈА

Член на Европското здружение на торакални хирурзи

Member of Macedonian Medical Chamber

Други Лекари