Cilat janë shkaqet e funksionit të dëmtuar të gjëndrës tiroide?

Arsyet e ndryshimit të tij mund të jenë të shumta, por asnjë nuk mund të konfirmohet me siguri. Mund të shkaktohet nga: shkaku gjenetik, dëmtimi autoimun, shtatzënia, stresi i akumuluar, mangësitë ushqyese në dietë ose substanca toksike nga mjedisi.

Këtu janë disa shenja dhe simptoma të hipo dhe hipertiroidizmit, të cilat në kombinim padyshim që tregojnë një problem të tiroides:
• 1. Cikli juaj menstrual ka ndryshuar
• 2. Ndiheni të dobët dhe vazhdimisht të lodhu
• 3. Ndiheni të tensionuar dhe të shqetësuar
• 4. Oreksi juaj është rritur
• 5. Truri juaj është i ngadalësuar
• 6. Ndiheni të mërzitur
• 7. Lëkura juaj është më e thatë se zakonisht
• 8. Rrahjet e zemrës suaj janë më të shpejta ose më të ngadalta
• 9. Zëri juaj ka ndryshuar dhe ndjeni ndryshime në qafë
• 10. Keni probleme me gjumin
• 11. Keni shtuar peshë në një periudhë të shkurtër kohe
• 12. Flokët ju hollohen dhe ju bien më shumë se zakonisht

Nëse keni ndonjë nga simptomat karakteristike të hipotiroidizmit ose hipertiroidizmit, ju duhet:
Bëni një ekzaminim ECHO të gjëndrës tiroide.
Për të përcaktuar nivelin e TSH dhe nivelet e hormoneve të lira të tiroides në gjak.

SHPËRNDAJE ME MIQ