Estetika Ortodontike

Terapia ortodontike përfshin vendosjen e dhëmbëve në pozicionin më të mirë të mundshëm dhe arritjen e harmonisë së gojës dhe nofullës.

Vizioni ynë është një përzierje e ortodontisë dhe estetikës – një protezë moderne fikse në shërbim të shëndetit dhe bukurisë. Trajtimet ortodontike kryhen në përputhje me natyrën. Gjëja më e rëndësishme dhe më e vlefshme është të kurseni dhëmbët. Ortodoncia na ndihmon ta bëjmë këtë dhe krijon një harmoni natyrale të fytyrës dhe buzëqeshjes.

Qëllimi i terapisë ortodontike është të arrihet një pamje e duhur dhe estetike e kafshimit, e cila do të lejojë përtypjen optimale dhe rishpërndarjen e energjisë në mënyrë që të marrim një ngarkesë të barabartë në të gjithë dhëmbët.

Gjithashtu, rregullimi i duhur i dhëmbëve lehtëson pastrimin e tyre, gjë që zvogëlon incidencën e zgavrave dhe gjithÇfarë është Invisaling – një protezë e padukshme për ngritjen e dhëmbëve?ashtu zvogëlon shfaqjen e problemeve të tjera, siç është veshja e tepërt në sipërfaqen e dhëmbit, parregullsitë dhe të ngjashme. Trajtimi ortodontik kryhet nga një ortodontist specialist, dhe kohëzgjatja e trajtimit varet nga afati i procedurës. Është ideale për të filluar trajtimin në një moshë të re, jo vetëm për arsye estetike, por edhe për të parandaluar problemet më vonë në jetë. Pacientëve u ofrohet teknologjia më e përparuar dhe teknikat dentare që arrijnë rezultate superiore në një periudhë shumë më të shkurtër kohore.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni në: [email protected] ose +389 (0) 44 344 414

Për të caktuar termin kliko këtu

Shërbimet

Kontrollimi specialistik i pacientëve me dokumentacion të plotë mjekësor dhe diagnostikim me rreze X (statusi Rtg-dentar-imazh panoramik, imazhi retro-alveolar, rrezatimi nga x-rrezet, imazhi i profilit, radiografia e duarve)
Ngjitja anatomike e nofullave të pacientit dhe hartimi i modeleve të studimit
Analiza gnatometrike e modelit të studimit dhe bërja e një diagnoze përfundimtare
Matjet ortodontike parandaluese
Terapia ortodontike e integruar, ushtrimet miofunksionale dhe përdorimi i aparateve interceptive: pllaka e pjerrët, mbajtëse për mjekrën, trajnim me shpatull, roje të hapësirës, pllaka vestibulare, formimi selektiv i dhëmbëve
Trajtimi i anomalive të nofullave dhe dhëmbëve me aparat mobil aktiv;
Trajtimi i anomalive të nofullave dhe dhëmbëve me aparate funksionale (aktivizuesit Andersen-Shupl, bionatorët Butler, Stockfisch, Karvetsky, Grudd, Bimler, rregullatori i funksionit Frankel, Aparatet Twin-block)
Trajtimi i anomalive të nofullave dhe dhëmbëve me pajisje fikse ortodontike
Aparatura përhapje maksimale ortodontike (Nut Screw Splitter, Quad Helix)
Trajtimi i anomalive të rënda të nofullës dhe dhëmbëve duke përdorur Headgear, maskë Delayer
Trajtimi para operacionit dhe pas operacionit të pacientëve me buzë të hapur, nofulla dhe palatozë të fortë (halo-gnato-palatoza) (prodhimi i abutmenteve, trajtim aktiv ortodontik me pajisje ortodontike të lëvizshme dhe fikse)
Trajtimi i pacientëve me sindromat e rajonit orofacial
Trajtimi kirurgjik ortodontik i dhëmbëve me goditje (hapëse, molarë, molarë të tretë)
Trajtimi ortodontik i pacientëve me mosfunksionim të nofullës (nyja temotibibibulare) dhe fraktura e qafës mandibulare
Trajtimi i pacientëve me bruksizëm
Trajtim ortodontik i pacientëve
Trajtimi ortodontik në pacientët e rritur
E padukshme (transparente dhe e heqshme)
Në vizionim (transparent dhe i lëvizshëm)
Fiksimi ortodontik i nofullave për humbje / kontroll të peshës
Fragra prej porcelani për të rriturit
Protezat prej porcelani për të rriturit
Protezat magjike – fluoreshente (kllapa)

Çfarë është Invisaling – një protezë e padukshme për ngritjen e dhëmbëve??

Drejtimi i protezës është një metodë shumë e njohur. Ajo përfshin bërjen e mbështjellësve të dhëmbëve që nuk duhet të ngatërrohet me protezat fikse, të cilat shërbejnë për të ruajtur suksesin tonë.

Sistemi Invisalign mund të thuhet se është një teknikë revolucionare. Kjo lloj terapie është shumë e thjeshtë dhe e përshtatshme për pacientin. Asgjë nuk është e dukshme në dhëmbë – mbështjellësit janë plotësisht transparent dhe për këtë arsye plotësojnë kritere të larta estetike. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për pacientët e rritur profesioni i të cilëve nuk lejohet të veshin një protezë fikse çeliku. Nuk ka gjithashtu kufizime në zgjedhjen e ushqimit për të ngrënë, siç janë për pacientët që kryejnë terapi me proteza fikse. Një avantazh tjetër i shkëlqyeshëm është se kontrollet nuk duhet të bëhen një herë në muaj, por mund të zgjasin disa muaj midis vizitave te dentisti. Kjo është veçanërisht praktike për pacientët që jetojnë jashtë vendit.

Procedura është si më poshtë:

Në vizitën e parë, një specialist në ortopedinë e nofullës bën një ekzaminim të plotë të gojës dhe dhëmbëve. Një pjesë e rëndësishme e këtij takimi është biseda me pacientin për qëllimet dhe mundësitë e terapisë. Mjeku merr një gjurmë gishti, i cili më pas i dërgohet një tekniku të skanimit të kompjuterëve. Pas disa ditësh, pacienti merr informacion të qartë dhe të saktë në lidhje me numrin e mbështjellësve që pacienti duhet të kryejë në mënyrë që të drejtojë dhëmbët. Pacienti gjithashtu do të shikojë në një prezantim video që do t’i tregojë saktësisht se si janë planifikuar të lëvizin dhëmbët dhe cili do të jetë rezultati i pritshëm. Është shumë praktike dhe e dobishme që pacienti të dijë se cili do të jetë rezultati para fillimit të trajtimit. Kjo siguron motivim shtesë për secilin pacient.

 

Pas disa ditësh, pacienti merr mbështjellësit për korrigjimin e dhëmbëve dhe udhëzime të hollësishme se si t’i veshin dhe mirëmbajnë ato. Një fotografi e hollësishme e pacientëve është marrë gjithashtu gjatë asaj vizite në mënyrë që përparimi i terapisë të mund të gjurmohet lehtë.

Sa kohë duhet për të rregulluar dhëmbët tuaj me mbështjellës?

Çdo mbështjellës vishet për një muaj, mesatarisht 18 orë në ditë. Pas kësaj periudhe, mbështjellësi i parë depozitohet dhe pacienti merr mbështjellësin e dytë, të cilën e mbart për muajin tjetër. Gjatësia e trajtimit varet nga ashpërsia e problemit, d.m.th. numri i mbështjellësve që duhet të rregullojmë dhëmbët. Ndërsa disa parregullsi të vogla kërkojnë 2-3 mbështjellës (2-3 muaj), në disa raste serioze mund të zgjasin deri në 12 mbështjellës (një vit).

Pas arritjes së qëllimit dhe kontrollimit të ortodontit, ai hyn në fazën e mbajtjes – pacienti vazhdon të mbaj mbështjellësin e fundit në mënyrë që të ruajë rezultatet e arritura. Nuk është më e nevojshme të bartni mbështjellës për 18 orë, por vetëm ta vishni atë gjatë natës.

Trajnerët janë pajisje ortodontike që mund të ndihmojnë në eliminimin e efekteve negative të muskujve të zgavrës së gojës dhe zakone të këqija dhe në këtë mënyrë lehtësojnë ose kurojnë plotësisht parregullsitë ortodontike.

Thithja e gishtit – një tregues i fillimit të terapisë me trainer

Treguesi i parë dhe më i zakonshëm për fillimin e terapisë me trajner është thithja e gishtit – një zakon shumë i keq që mund të çojë në dëmtime serioze në funksionin dhe estetikën e të gjithë sistemit dentar. Prandaj, është e rëndësishme që fëmija të ndalojë thithjen e gishtit deri në moshën tre vjeç, më së voni. Sa e vështirë është, prindërit e fëmijëve me këtë problem e dinë më së miri. Kjo është një situatë kur një trajner mund të na ndihmojë shumë.

Në çfarë moshe janë përshtatur trajnerët?

Trajneri është i përshtatur për fëmijë të moshës 2-5 vjeç. Ata janë shumë të butë, kështu që nuk do ta shqetësojnë fëmijën në gojë. Në të njëjtën kohë, kjo do të parandalojnë që gishti të marrë pozicionin midis dhëmbëve.

Përveç kësaj, trajnerët kanë një dizajn shumë të bukur, kështu që fëmijët i perceptojnë ato si lodra dhe ata i pranojnë ato shumë mirë. Është e nevojshme që fëmija t’i mbajë ato gjatë gjithë natës dhe vetëm për një orë gjatë ditës dhe rezultati nuk do të mungojë. Sigurisht, nuk mund të presim që një fëmijë të ndalojë të thithë gishtin pasi të marrë një trajner. Ky proces fillon ngadalë. Me kalimin e kohës, periudha e mbajtjes së trajnerit rritet ashtu që ngadalë por me siguri zë vendin e gishtit. Duke vepruar kështu, fëmija gradualisht tërhiqet nga thithja e gishtit. Nëse një fëmijë ndalon të thithë në këtë moshë, ndodh shpesh që dhëmbët të vazhdojnë të zhvillohen pa ndonjë parregullsi.

Trajnerët janë gjithashtu shumë të dobishëm për fëmijët që vërejnë një kafshim të parregullt në moshë të re. Nëse një fëmijë fillon trajtimin me një trajner në moshën 2-5 vjeç, ne mund të presim që të lehtësojmë parregullsitë ekzistuese dhe, në shumë raste, t’i korrigjojmë ato.

Trajnerë për fëmijë më të rritur

Nëse ju mungon viti i dytë deri i pesti, ka trajnues të dizajnuar për fëmijët më të mëdhenj, kështu që procesi i shërimit fillon më vonë.

Trajnerët për fëmijët më të mëdhenj janë gjithashtu shumë efektivë, megjithatë, nëse një anomali ortodontike tashmë janë zhvilluar, atëherë stërvitja është vetëm faza e parë e terapisë. “Dhëmbët e shtrembëruar” të dytë trajtohen me një protezë të lëvizshme ose me një protezë fikse.

Gjithashtu, procedura është e njëjtë për fëmijët e vegjël që kanë një vështirësi duke u larguar nga biberoni, kanë një zakon të keq për të shtypur gjuhën, etj. Pra, me anë të projektimit, traineri balancon buzët, dhëmbët, gjuhën dhe faqet në ekuilibër dhe në këtë mënyrë i lejon ata të vazhdojnë zhvillimin e tyre të duhur.

Duhet të theksohet se ka trajnues për popullatën e rritur që mund të lehtësojë ose eliminojë parregullsitë – Gërhitjen.

Pse duhet që një fëmijë të trajner nëse më vonë do të vendoset protezë?

Ne e dëgjojmë këtë pyetje shumë shpesh. Së pari, trajneri sigurisht që do të zvogëlojë përshtatjen e dobët që fëmija ka tendencë të zhvillohet. Prandaj, kostoja totale e terapisë do të jetë më e ulët.

Për më tepër, nëse i korrigjojmë dhëmbët me trajtim ortodontik dhe disa zakone të këqija vazhdojnë (p.sh., duke pëlcitje me gjuhë), qëndrueshmëria e rezultateve do të ulet dhe ekziston një rrezik më i madh që dhëmbët të bëhen “të vjetër”. Prandaj, është shumë e rëndësishme që një specialist ortoped të zbulojë shkakun e një çrregullimi të caktuar dhe ta përshkruajë atë së pari tek pacientët që kanë nevojë për terapi miofunksionale-trainer të terapisë.

Mobile dentures
What are mobile dentures?

Mobile dentures (child dentures) are mobile orthodontic appliances that move the teeth in the proper position or affect the growth of the jaw itself.

The benefits of mobile prosthetic therapy are numerous. With such dentures, it is possible to direct the growth of the jaw in a favorable direction and thereby prevent the occurrence of more serious orthodontic anomalies. Night dentures, as children are often called, are very easy to wear and easy to wear in childhood. Our technicians are very creative, so their design is particularly appealing. This approach to children certainly increases the interest in prosthesis and motivation for therapy.

When is the right time to start the mobile denture therapy?

The best time to start treatment depends on the irregularities of the child’s teeth. Some problems are corrected as early as six years old, while some irregularities wait until the age of ten in girls and twelve in boys when so-called pre-pubertal growth occurs. Therefore, it is important that every child, at the age of six and at least seven years old, is examined by a jaw orthopedics specialist who will determine if and when the right time to start therapy.

Which dentures are better, mobile or fixed?

Mobile and fixed dentures are used to correct completely different irregularities so they cannot be compared.

First, they are used to solve problems at different ages – while mobile dentures are used mainly in mixed teeth (while the child has both dairy and permanent teeth), fixed dentures are used on permanent teeth (when there are no more dairy teeth in the mouth, over the age of twelve).

Why make a mobile denture for the child when they need to wear a fixed denture after that?

Parents often contact us about this issue. This is, however, incorrect. For most orthodontic problems, where a mobile denture is indicated, the teeth can be fully corrected by wearing a mobile denture. Of course, only if the child carries it as prescribed by the orthodontist, which is a minimum of 16 hours per day. However, if the child has some of the more serious abnormalities and needs a fixed denture after the mobile denture, such a treatment plan is presented to parents at the very beginning. The mobile denture in these cases serves to alleviate irregularities, i.e. change the direction of jaw growth to desirable, which greatly improves the end result.

Of course, there are also cases where a mobile denture cannot achieve the desired result, so such patients are advised to wait in time to get a fixed denture to correct the dental anomaly.

What are fixed dentures?

Fixed dentures are our most successful ally in achieving a beautiful smile. And not just beautiful – they are also used to achieve a healthy and functional outfit.

To find out if you are a candidate for a fixed denture, you need to make an appointment with a dentist. On his first visit, he will examine you, take your fingerprints and explain if you need to take an X-ray. By the time we arrive, in just a few days, our jaw orthopedics specialist will do a thorough analysis of your x-ray and dental prints. The next meeting will tell you what your therapy will look like and what results you can expect.

Wearing a fixed denture lasts for an average of 18 months, during which you should check once a month. Straightening your teeth in this way is not painful, although many are afraid of it and avoid it. We have to say that there is sometimes a slight discomfort when chewing, but it is a fleeting sensation and does not require the use of painkillers.

If you wear a fixed denture, you should be careful when choosing food. Hard and sticky foods should be avoided.

Also, this is the time to get interdental brushes and thread and be very thorough when it comes to brushing your teeth.

Surely you are wondering how to keep your teeth in the position you have achieved in life?

After removing the fixed denture, we take the prints of making retaining foils. These sheets should be worn at night, sometime after the denture is removed, and you do not need to worry about keeping your teeth in the desired position.

Fixed dentures, invisible dentures, steel fixed dentures, aesthetic fixed dentures

There are two types of fixed dentures that are most commonly used.

These are steel (metal) and aesthetic dentures

1. Metal (steel) fixed tooth dentures

Metal (steel) fixed dentures are a standard choice. With their help we can quickly and efficiently straighten our teeth and bring you a beautiful smile. They are extremely popular, especially for the younger ones, i.e. “Teenage” population. We can play around with the colors of the ligatures that change at each checkup control. In this way, we create a completely new and interesting look for the prosthesis itself, in accordance with the patien’’s wishes.

2. Aesthetic tooth dentures (invisible fixed dentures)

An aesthetic (invisible) fixed brace is a really good choice if it is important to you how your teeth look throughout the treatment. Patients whose daily contact with people at work requires high aesthetics are in this case our target group.

There are two types of aesthetics that are most commonly used:

Sapphire dentures

Porcelain dentures

Both types look very nice on the teeth, their color practically blends with the color of the teeth, which is why they are called “invisible”.

Partneri ynë në sigurimin e kujdesit më të mirë për klientët tanë është Sigurimi Eurolink,ndërsa më shumë informacione mund të gjeni në këtë link..