Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!

Грижата за оралната хигиена во текот на бременоста е неизбежна за мајката, поради тоа што оралното здравје на мајката може да има влијание врз здравјето на детето. Жените кои планираат да имаат дете пожелно е пред да забременат да посетат стоматолог со цел да санираат се што е потребно и да се информираат за правилно […]

Уста и заби: Како да го одржувате здравјето на усната празнина?

Грижата за устата и забите во текот на целиот живот може да помогне да се спречат проблемите додека стареете. Да се ​​грижите за забите значи четкање секој ден и редовна посета на стоматологот. Доенчиња и деца Првите заби се веќе скоро целосно формирани уште при раѓање. На почетокот, овие заби се „кријат“ под непцата. Овие […]