Everything you need to know about teeth whitening! – Dr. Ermina Ejupi

What is teeth whitening? Teeth whitening is one of the most popular procedures in aesthetic dentistry, which removes various discoloration from the tooth surfaces, making the teeth whiter. Every person has a desire for a healthy and attractive appearance. A popular and widespread method is teeth whitening. Teeth can be painted yellow, greenish, gray, brown, […]

Д-р Ермина Ејупи: Грижа на забите за време на бременост!

Грижата за оралната хигиена во текот на бременоста е неизбежна за мајката, поради тоа што оралното здравје на мајката може да има влијание врз здравјето на детето. Жените кои планираат да имаат дете пожелно е пред да забременат да посетат стоматолог со цел да санираат се што е потребно и да се информираат за правилно […]

Уста и заби: Како да го одржувате здравјето на усната празнина?

Грижата за устата и забите во текот на целиот живот може да помогне да се спречат проблемите додека стареете. Да се ​​грижите за забите значи четкање секој ден и редовна посета на стоматологот. Доенчиња и деца Првите заби се веќе скоро целосно формирани уште при раѓање. На почетокот, овие заби се „кријат“ под непцата. Овие […]