ПЕТ-КТ скенови: Експертиза за дијагностика во One Hospital - Тетово

Positron Emission Tomography and Computed Tomography, or PET-CT scans, are advanced imaging techniques that combine the strengths of both PET and CT scans. This powerful fusion provides comprehensive information about the body’s structure and metabolic activity. Dual Power of PET-CT PET-CT scans are like medical detectives. PET tracks the metabolic activity of cells, highlighting areas […]

Партнерство на One Hospital и Универзитетот во Тетово за поддршка на одбојкарскиот тим на Универзитетот: состанок на кој се разговараше за идните планови

One Hospital and the University of Tetovo recently held their first meeting to discuss a partnership aimed at supporting the university’s volleyball team. This partnership brings together two highly respected institutions, each dedicated to improving the lives of those they serve. The meeting was held to discuss the future plans of this exciting collaboration. One […]

Оне Хоспитал и К.К Работнички: "Со заеднички сили до високи резулати во здравје и благосостојба"

One Hospital, врвен давател на здравствена заштита во регионот, се здружи со локалната кошаркарска моќ, Работнички, за да постигне голем резултат во играта на здравје и благосостојба. Ова динамично партнерство, кое треба да се појави во текот на претстојната кошаркарска сезона, има за цел да ја забие важноста на физичката активност и добрата исхрана во срцата и умовите на заедницата.

Д-р Јусуф Вејсели користеше гастроскопија како интервентна метода бидејќи моравме да го извадиме ноктот од стомакот на нашиот пациент.

Gastroscopy as a diagnostic method is used to visualize changes in the upper digestive tract.In our case today, we used gastroscopy as an intervention method because we had to remove the nail from our patient’s stomach.Dr. Jusuf Vejseli and our anesthesiologist Dr. Tase Spirovski, visualized and successfully removed the nail out of the stomach, without […]

Што е ПЕТ КТ, дали е штетен, како се прави и многу други прашања? Д-р Билјана Божиновска одговара на вашите прашања за ПЕТ КТ!

Are there any potential side effects from PET / CT SCAN? There are no side effects from PET scan recording. Just make sure you drink plenty of water and consult your doctor if you have any concerns.   Are there alternatives to PET / CT scan? There are tests that can be done, but none […]

МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ!

Светската федерација за ментално здравје ја искористи оваа можност, во време кога светот е соочен со невидени последици по менталното здравје и влијанието на пандемијата со КОВИД-19 да ја започне кампањата за Светскиот ден на менталното здравје. Темата за оваа година е: МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ! Сега е потребно повеќе од претходно да се вложат […]

Затоа мојот совет е доколку имате било каква потреба од лекарска помош, тоа да го направите во ONE Hospital

Драги пријатели, во почетокот сметав дека нема потреба од пишување и објаснување, но после пријатното чувство за време на посетата, сакам да ги охрабрам сите кои како мене се двоумеа дали да одат во болница поради коронавирусот. Ќе објанасам подетално. Имено, во периодот на изолација, како и повеќето се зафатив со средување на домот и […]