„Придобивките од лапароскопската хирургија: минимално инвазивна процедура во ONE HOSPITAL – Тетово“

Во Тетово постои една истакната болница која може да се пофали со тим од високо квалификувани експерти за лапароскопска хирургија. Овие специјалисти поминале низ обемна обука и поседуваат богато искуство во извршување на широк спектар на лапароскопски процедури. Пациентите во Тетово можат со сигурност да се обратат до оваа болница за придобивките од минимално инвазивната хирургија и гаранцијата дека се во способни раце. Без разлика дали ви треба гинеколошка, општа лапароскопска хирургија, One Hospital во Тетово има експертиза да ви обезбеди врвна нега.

Широк опсег на апликации

Лапароскопските техники нашле примена во различни медицински области:

  • Гинекологија: Минимално инвазивна хистеректомија, отстранување на циста на јајниците и третман на ендометриоза.
  • Урологија: Лапароскопско отстранување на бубрегот (нефректомија) и третман на проблеми со простатата и многу други уролошки процедури.
  • Општа Хирургија: Апендектомија, поправка на хернија и отстранување на тумори.
  • Ортопедска Хирургија: Некои операции и поправки на зглобовите со помош на артроскопски техники.

Брзо закрепнување

Пациентите кои се подложени на лапароскопска хирургија имаат пократок престој во болница и побрзо време на опоравување. Намалената траума на телото значи помала болка и непријатност, што го олеснува побрзо враќање во секојдневниот живот.

Предности во однос на традиционалната хирургија

Лапароскопската хирургија нуди многу предности во споредба со традиционалната отворена хирургија:

Минимални лузни

Една од највидливите придобивки е минималните лузни. Малите засеци резултираат со ситни лузни кои често се едвај забележливи, што го подобрува козметичкиот исход на процедурата.

ОТВОРЕНИ ЛУЗНИ И ОТВОРЕНИ ЛУЗНИ ОД ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА

Намалена болка и непријатност

 

Минимизираната траума за време на лапароскопската хирургија се претвора во помала постоперативна болка и непријатност. Пациентите обично бараат помалку лекови против болки, намалувајќи го ризикот од опиоидна зависност.

 

Намален ризик од инфекција

 

Со лапароскопска хирургија, внатрешните органи се помалку изложени на надворешната средина, со што се намалува ризикот од инфекции. Ова го прави одличен избор за пациенти со компромитиран имунолошки систем.

 

Подобрена прецизност

 

Хирурзите имаат корист од лапароскопските алатки кои нудат неспоредлива прецизност. Оваа прецизност е особено критична во сложените процедури, како што се деликатните отстранувања на органи или сложените поправки на ткивата.

 

Повеќе информации: 044 344 414 / 078 822 777

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ