Оне Хоспитал и К.К Работнички: "Со заеднички сили до високи резулати во здравје и благосостојба"

One Hospital, врвен давател на здравствена заштита во регионот, се здружи со локалната кошаркарска моќ, Работнички, за да постигне голем резултат во играта на здравје и благосостојба. Ова динамично партнерство, кое треба да се појави во текот на претстојната кошаркарска сезона, има за цел да ја забие важноста на физичката активност и добрата исхрана во срцата и умовите на заедницата.

 

Оне Хоспитал и Работнички ќе работат заедно за да ја донесат пораката дека да се остане активен и добро да се храни се клучни за одржување на здрав начин на живот. Кошаркарскиот тим ќе биде домаќин на различни настани отворени за јавноста, како што се отворени практики и игри во заедницата, кои ќе послужат како слем-данк можност за членовите на заедницата да научат повеќе за придобивките од физичката активност и да се движат.

 

Но, партнерството не е само да се освојат поени на теренот. One Hospital, исто така, ќе обезбедува едукативни ресурси и информации за здрав живот, заедно со бесплатни здравствени прегледи и проценки, за да се осигура дека заедницата е опремена со сите информации што им се потребни за да водат здрав и добро заокружен живот.

 

Партнерството меѓу One Hospital и Работнички е удар за двете организации, бидејќи тие имаат заедничка цел да промовираат здрав живот и благосостојба во заедницата. Не само што ова партнерство ќе помогне да се промовира здрав начин на живот, туку и ќе ја зближи заедницата, создавајќи победнички тим од поединци свесни за здравјето.

„Возбудени сме што ќе бидеме партнери со слем-данкинг ѕвездите на Работнички за претстојната кошаркарска сезона. Извршниот директор на One Hospital, г. Јигит Аката „Ова партнерство ќе ни овозможи да допреме до поширока публика и да ја промовираме важноста на физичката активност, добрата исхрана и целокупната благосостојба“.

Доктори

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ