Kontrolli shëndetësor post Covid-19! Pse duhet të marr parasysh një analiz të tillë!

Pse duhet të marr parasysh analizat pas Covid-19?
Nuk është ende e qartë se si trupi i çdo personi reagon ndaj Covid-19. Sistemi juaj imunitar përbëhet nga një grup kompleks sistemesh që punojnë së bashku për të mbrojtur trupin tuaj nga një shumëllojshmëri e gjerë infeksionesh. Virusi Covid-19 tashmë dihet se prek shumë pjesë të ndryshme të trupit tuaj, qoftë drejtpërdrejt ose nëpërmjet efektit të tij në sistemin tuaj imunitar.

Sistemi juaj imunitar
Sistemi juaj imunitar ka dy pjesë kryesore të tij: Sistemin tuaj imunitar të lindur dhe sistemin tuaj imunitar adaptiv. Sistemi juaj imunitar i lindur përbëhet nga gjëra të tilla si lëkura, mukozat, acidet e stomakut dhe barriera të tjera ndaj infeksioneve, por ai gjithashtu përfshin një sërë qelizash të bardha të specializuara të gjakut, duke përfshirë neutrofilet, eozinofilet dhe bazofilet që janë krijuar posaçërisht për të identifikuar, gjuajnë dhe vrasin bakteret dhe viruset. Testet për të ekzaminuar sasinë e këtyre llojeve të qelizave të bardha të gjakut mund të na tregojnë shumë për shëndetin tuaj dhe në çfarë mase Sistemi juaj imunitar i lindur është aktivizuar nga infeksioni Covid-19.

Sistemi juaj imunitar adaptiv është përgjegjës për një sërë funksionesh duke përfshirë prodhimin e antitrupave dhe qelizave të tjera të bardha të gjakut të specializuar, duke përfshirë limfocitet. Matja e pranisë së antitrupave dhe gjithashtu numri i Limfociteve do t'ju tregojë përsëri se sa mirë Sistemi juaj Imun Adaptive e ka menaxhuar infeksionin tuaj Covid-19.

A është prekur trupi juaj nga ndonjë infeksion?
Ka shumë shënues të tjerë në gjakun tuaj që matin shëndetin tuaj dhe se si trupi juaj është prekur nga një infeksion, duke përfshirë Covid-19. Këta shënues gjenden në gjakun tuaj dhe variojnë nga llojet e ndryshme të qelizave që gjenden atje, dhe raporti i tyre i njërit me të tjerët, si dhe shënuesve kimikë që japin njohuri për shëndetin tuaj fiziologjik dhe mënyrën se si sistemi juaj imunitar është përgjigjur ndaj infeksionit.

Nëse tashmë jeni testuar pozitiv për Covid-19 ose mendoni se mund të keni pasur Covid-19, këto teste gjaku do t'ju tregojnë se sa mirë jeni shëruar nga infeksioni, nëse virusi Covid-19 e ka dëmtuar trupin tuaj dhe sa mirë sistemi imunitar funksionon dhe shëndeti juaj aktual i përgjithshëm. Ju lutemi lexoni përshkrimet e hollësishme të testeve tona për të mësuar më shumë rreth testeve të përfshira në secilin ekran.

 

SHPËRNDAJE ME MIQ