Stomatologjia estetike dhe implantologjia si dhe rehabilitimi protetik

Dëshira e të gjithëve për një pamje të shëndetshme dhe tërheqëse fshihet brenda nesh, dhe një buzëqeshje e bukur kontribuon në mënyrë të konsiderueshme për këtë. Rruga për të buzëqeshur bukur do të thotë e dhëmbë të bardhë, të mirëmbajtur dhe një seri dhëmbësh të bukur. Nëse keni dhëmbë të errët, gingivë të spikatur ose dhëmbë të humbur kur qeshni, stomatologjia estetike ofron zgjidhje për të gjitha këto probleme. Në ditët e sotme, stomatologjia moderne me metodat dhe materialet e saj estetike është në gjendje të plotësojë kërkesat e shumë pacientëve.

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni në: [email protected] ose +389 (0) 44 344 414

Për të caktuar termin kliko këtu.

Shërbimet

Zbardhja e dhëmbëve është një nga procedurat më të njohura në stomatologjinë estetike, dhe është një metodë për të hequr diskolorimet e ndryshme nga sipërfaqet e dhëmbëve që ndryshojnë ngjyrën për disa tone dhe i bëjnë dhëmbët më të bardhë.

Dhëmbët mund të lyhen të verdhë, kafe, jeshile, gri dhe të zeza në varësi të shkakut. Lyerja mund të jetë e brendshme dhe e jashtme. Më shpesh, pacientët vërejnë një njollë të jashtme në sipërfaqen e dhëmbëve dhe arsyeja është konsumimi i shpeshtë i kafesë, çajit, verës së zezë, pijeve të tjera me ngjyra, cigareve etj. Këta pacientë janë potencialë për procedurën e zbardhjes së dhëmbëve. Ekzistojnë shumë teknika për zbardhjen e dhëmbëve, dhe të gjitha teknikat përdorin materiale, substanca aktive e të cilësh është peroksidi i hidrogjenit (hidrogjeni) dhe peroksidi i karbamidit. Ekzistojnë dy lloje të zbardhjes së dhëmbëve: zbardhja në ordinancë dhe zbardhja në shtëpi.

Zbardhja profesionale ose zbardhja në ordinancë kryhet nën mbikëqyrjen e një dentisti dhe kryhet në një mjedis praktik. Procedura zgjat rreth një orë dhe në fund të procedurës rezultati është tashmë i dukshëm.

Zbardhja në shtëpi – Kjo procedurë përdor forma të prodhuara posaçërisht dhe xhel profesional për zbardhjen që janë më të ulët në përqendrim sesa ato të përdorura në zbardhjen në ordinancë. Kallëpet e bëra veçanërisht duhen të mbahen për 6-8 orë në gojë, mundësisht gjatë gjumit.

Pas zbardhjes së dhëmbëve, pacientët mund të pësojnë dhimbje duke marrë një ndjesi ftohje kalimtare. Pacientët këshillohen të shmangin cigaren, kafe, çaj dhe pije të tjera me ngjyra. Nëse pacienti përmbahet në udhëzimet dhe vetëm mbajtja e efektit të arritur është thjesht dhe më e lirë. Kjo bëhet me pasta speciale që pacienti mund të përdorë në shtëpi ose në ordinancë. Zbardhja mund të përsëritet çdo 6-12 muaj, sipas nevojës.

The effective smile corrected by your dentist’s hands is irresistible. The dental porcelain facets in aesthetic dentistry are a top quality preservative alternative that requires tooth preparation. They are thin ceramic shells, permanently adhesively cemented to the tooth structure. The contemporary dental practice has greatly expanded the indications for porcelain tiles, primarily thanks to the promotion of ceramic materials.

Rimesot e porcelanit ndikohen nga:

Prishja e dhëmbëve që nuk mund të korrigjohet me teknikën e zbardhjes së dhëmbëve
Korrigjimi i formës dhe pozitës së dhëmbëve (dhëmbë të lakuar ose të tërhequr)
Dhëmbë të vegjël ose mbushje të mëdha
Mbyllja e diastemës
Korrigjimi i humbjes së dhëmbit për shkak të dëmtimit mekanik ose kimik

Fillimisht përcaktohet nëse një procedurë e tillë është e përshtatshme për pacientin. Nëse është e përshtatshme, atëherë bëhet një përgatitje në sipërfaqen e jashtme të indit të dhëmbit për të bërë vend për rimeson. Pas përgatitjes, një mostër e indit të dhëmbit merret dhe dërgohet në laborator. Faza tjetër është prova e rimesos, nëse prova është e mirë rimesoja është çimentuar përgjithmonë në sipërfaqen e dhëmbit.

Rimesot e porcelanit mund të përdoren pa probleme në 10-15 vitet e ardhshme me higjienë të rregullt të dhëmbëve. Avantazhi i rimesove të porcelanit është që pas tretmanit dhëmbët marrin një pamje natyrale dhe dukje estetike, por nën ndikimin e nikotinës, çajit ose kafesë, ky ndryshim mund të mos qëndroj gjatë.

Mbushjet estetike zëvendësojnë dhe rivendosin strukturën e indit të dëmtuar të dhëmbit duke rivendosur morfologjinë natyrore, ngjyrën dhe mikrostrukturën e sipërfaqes së dhëmbit. Mbushjet estetike ofrojnë një numër përfitimesh ndaj amalgamave të argjendit që përmbajnë merkur, të cilat konsiderohen nga shumë si toksikë. Materialet estetike mund të rivendosin dhe forcojnë dhëmbët tuaj.

Mbushjet estetike vendosen te pacientët me:

Dëmtim të vogël ose të moderuar i indit dentar – zgavra
Dhëmbë të thyer
Mbushje të vjetra
Mbyllja e diastemës

Ndërhyrja përfshin heqjen e indit të dëmtuar të dhëmbit ose, nëse pacienti ka një mbushje të vjetër, heqjen e mbushjes së vjetër dhe zgavrat që rezultojnë nën të. Më pas kryhet dezinfektimi dhe kavitacioni, tharja e zgavrës dhe mbushja e zgavrave të formuara. Fusha e thatë e punës është faktori më i rëndësishëm për cilësinë dhe jetëgjatësinë e mbushjes së bashku me zgavrat e hequra mirë.

Nëse mbushjet estetike janë të vendosura mirë, mbushjet e mira me higjienë orale mund të zgjasin një kohë të gjatë. Ushqimi tepër i ngurtë duhet të shmanget pasi mund të dëmtojë mbushjen. Në rindërtimet estetike të dhëmbit, qëllimi është të kopjoni plotësisht formën dhe ngjyrën natyrale të dhëmbit, ku morfologjia e dhëmbit është formuar me instrumente të posaçme. Ky rindërtim plotëson plotësisht gjendjen funksionale të kontaktit me dhëmbët e sipërm ose të poshtëm. Falë stomatologjisë moderne estetike me materialet dhe metodat saja dhe profesionalizmin e dentistit tuaj do të keni një buzëqeshje të ëndrrave tuaja.

Stomatologjia moderne përdor një larmi materialesh ndërtimi për rindërtim funksional dhe estetik të dhëmbëve të përparmë dhe anësor me shtrirje fikse. Falë qëndrueshmërisë dhe pamjes natyrore, kurorat e zirkonit po bëhen gjithnjë e më popullore. Ata po fillojnë një epokë të re në stomatologji duke ofruar një kombinim të estetikës dhe qëndrueshmërisë. Zirkoni është i pajtueshëm me dhëmbët dhe mishrat që nuk shkaktojnë alergji. Ai jep një pamje superiore sepse është natyrisht i bardhë dhe i tejdukshëm, kështu që mund të imitojë tejdukshmërinë e dhëmbëve natyralë. Zirkoni jep një buzëqeshje më të sigurt sepse nuk ka veshje metalike në mishrat e dhëmbëve. Ekzistojnë dy lloje të zirkonit: i ngurtë dhe shumë i tejdukshëm. Të dy mund të bëhen duke përdorur teknologjinë CAD CAM. Këto teknika japin një pamje të bukur dhe të pakrahasueshme.

Zirkoni mund të përdoret në situatat vijuese:

kur teknika e zbardhjes nuk mund të arrijë rezultate
ata që më parë kanë përdorur një urë metalike qeramike
në rastet kur pacienti ka defekte në indin e dhëmbëve ose mbushje të mëdha
kur ka dhëmbë të rrotulluar atipikisht në harkun dentar

Procedura përfshin aplikimin lokal të anestezionit. Pastaj të gjitha sipërfaqet e indit të dhëmbit riparohen dhe pasi të ketë mbaruar dhëmbët, një përshtypje merret dhe kryhet në një teknikë dentare. Faza tjetër është testi i zirkonit, nëse pasta e zirkonit kthehet në një teknikë ku vazhdohet. Zirkoni i përfunduar vendoset në gojën e pacientit dhe çimentohet.

Avantazhi i kurorave të zirkonit është se ato kanë një jetë më të gjatë se kurorat metalike qeramike, sepse ky material është biokompatibil dhe do të thotë se është i sigurt të qëndroj në gojën tuaj për një kohë të gjatë. Pas trajtimit pacienti duhet të ruajë higjienën maksimale në zgavrën e gojës. Pas disa ditësh pacienti mund të rifillojë aktivitetet e tija të përditshme.

Impianti konsiderohet si një nga zgjidhjet më moderne në praktikën e dhëmbëve sot. Një impiant dentar është një shtyllë e filetuar me titan (imitimi i rrënjës së dhëmbit), e cila është implantuar në mënyrë kirurgjikale në nofullën poshtë buzës së gingivës, duke lejuar që dentisti të vendosë një kurorë ose urë në atë zonë. Përmes një procesi të quajtur osteointegrim, impianti është i lidhur në nofullën. Që ky proces të jetë i suksesshëm, pacienti duhet të ketë densitet të mjaftueshëm të kockave dhe të jetë me shëndet të mirë oral. Nëse kocka e pacientit është shumë e hollë ose e butë, atëherë nuk është në gjendje t’i rezistojë impiantit. Në atë rast, duhet të futet një shartim kockash.

Impiantet referohen te pacientët që kanë humbur një ose më shumë dhëmbë. Përparësitë e impianteve dentare janë se ato mundësojnë:
Pamje më e mirë – impiantet duken dhe ndjehen si dhëmbët e tyre
Fjalim më i mirë – ju lejon të flisni pa u shqetësuar se dhëmbët mund të rrëshqasin
Të copëtoni ushqimin më lehtë – impiantet dentare funksionojnë si dhëmbë natyralë
Më shumë besim – impiantet dentare mund t’ju japin një buzëqeshje dhe t’ju bëjnë të ndjeheni më mirë

Mirëmbajtja e impianteve është shumë e rëndësishme për të pasur sukses. Ashtu si dhëmbët tuaj kërkojnë kujdes të ndërgjegjshëm në shtëpi dhe vizita të rregullta dentare, kështu që impiantet dentare kërkojnë të njëjtën kujdes. Impianti dentar përmirëson cilësinë e jetës falë forcës, lehtësisë së përdorimit dhe pamjes estetike. Me higjienën e duhur dhe vizitat e rregullta të dhëmbëve, impiantet do të zgjasin për dekada, madje edhe gjatë gjithë jetës.

Trajtimi i kanalit të rrënjëve është një procedurë dentare dhe është i domosdoshëm kur pulpat (nervi) janë të përflakur ose të infektuar. Sëmundja e pulpës është një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes së fortë të dhëmbëve, por vetë trajtimi shpesh është pa dhimbje. Nën anestezinë lokale, indi i përflakur hiqet, kanali dezinfektohet dhe mbushet me një mbushje të veçantë. Ndërhyrja kryhet në një ose më shumë faza, në varësi të mënyrës se si dhëmbi është i infektuar.

nflamacioni i pulpës zakonisht ndodh:

Në dhëmbë që kanë karies të pakontrolluar dhe të thellë
Nën mbushje të mëdha që nuk përshtaten në mënyrë ideale
Tek dhëmbët me ndërhyrje shumë të përsëritura
Nën kurora dhe ura si rezultat i nekrozës së pulpës
Dhëmbë të thyer dhe të dëmtuar

Pas kësaj ndërhyrje, dhëmbët rimarrin pamjen e tyre natyrale me mbushje estetike. Shpesh pas kësaj ndërhyrje dhëmbi mund të ndryshojë ngjyrën në kafe të verdhë, gjithashtu bëhet i thatë dhe i brishtë dhe në këtë rast rekomandohet një koronë për rinovimin e duhur të dhëmbit. Me kujdesin e përditshëm të dhëmbëve të trajtuar endodontikisht, ju mund t’i ruani ato për pjesën tjetër të jetës tuaj.