Arsyet për të planifikuar një vizitë me një kardiolog! – Dr Agim Zeqiri

  • Mjeku juaj amë ju ka referuar te një kardiolog.
    Ndoshta mjeku juaj i familjes dallon një flamur të kuq gjatë ekzaminimit tuaj dhe dëshiron të kontrollojë zemrën tuaj pak më nga afër. Ose mund të ndodhë që historia juaj personale ose familjare kërkon një ekzaminim nga një mjek që fokusohet në zemër.
  • Presioni i lartë i gjakut. Kontrollet e rregullta të presionit të gjakut duhet të bëhen që nga mosha 20 vjeçare. Nëse tensioni juaj i gjakut po rritet, ose ndoshta ka qenë gjithmonë i lartë, është thelbësore që ta merrni nën kontroll. Presioni i lartë i gjakut është një faktor i fortë rreziku si për sëmundjet e zemrës ashtu edhe për goditjen në tru, dhe të sigurohesh që të "njohësh numrat" është e rëndësishme në parandalimin e një ngjarjeje kardiake.
  • Historia e pirjes së duhanit. Pirja e duhanit në çdo kohë në jetën tuaj rrit rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës. Nëse jeni ose keni qenë duhanpirës, marrja e një takimi me një kardiolog mund të mos jetë një ide e keqe.
  • Ju jeni një pacient me kancer ose i mbijetuar. Kardio-onkologët (kardiologë të specializuar në kujdesin për pacientët me kancer) rekomandojnë që të gjithë pacientët me kancer dhe të mbijetuarit të lënë një takim për të kontrolluar zemrën e tyre. Kjo është për shkak se disa trajtime të kancerit mund të dëmtojnë zemrën ose të bëjnë një tendosje në muskujt e zemrës dhe enët e gjakut. Këto probleme kardiake nuk prekin çdo pacient me kancer, por është më mirë të luani mirë dhe të identifikoni nëse jeni në rrezik apo jo.

Caktoni termin tani: 044 344 414

SHPËRNDAJE ME MIQ