Првата болница во полошкиот регион и во југозападниот регион на РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА која врши лапароскопска хистеректомија!

Првата болница во полошкиот регион и во југозападниот регион на РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА која врши лапароскопска хистеректомија!

One Hospital е единствената и прва болница во полошкиот регион која врши ваков тип на операција со најсовремена технологија.

Лапароскопијата генерално има пократко време за опоравување од отворената операција. Остава помали лузни. Гинеколог, општ хирург или друг вид специјалист може да ја изврши оваа процедура.

Некои видови на лапароскопски третман вклучуваат:

Некои видови на лапароскопски третман вклучуваат: 1. хистеректомија или отстранување на матката 2. отстранување на јајниците 3. отстранување на цисти на јајниците 4. отстранување на фиброиди 5. блокада на циркулацијата на крвта на фиброидите 6. отстранување на ендометријално ткиво, што е третман за ендометриоза 7. отстранување на адхезијата 8. промена во контрацептивната хирургија наречена тубална лигатура 9. Бурч процедура за инконтиненција 10. висечки свод за третман на пролапсирана матка

 

За повеќе следете го видеото: https://youtu.be/PEOISf67dqc

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ