Партнерство на One Hospital и Универзитетот во Тетово за поддршка на одбојкарскиот тим на Универзитетот: состанок на кој се разговараше за идните планови

One Hospital and the University of Tetovo recently held their first meeting to discuss a partnership aimed at supporting the university’s volleyball team. This partnership brings together two highly respected institutions, each dedicated to improving the lives of those they serve. The meeting was held to discuss the future plans of this exciting collaboration. One […]

Оне Хоспитал и К.К Работнички: "Со заеднички сили до високи резулати во здравје и благосостојба"

One Hospital, врвен давател на здравствена заштита во регионот, се здружи со локалната кошаркарска моќ, Работнички, за да постигне голем резултат во играта на здравје и благосостојба. Ова динамично партнерство, кое треба да се појави во текот на претстојната кошаркарска сезона, има за цел да ја забие важноста на физичката активност и добрата исхрана во срцата и умовите на заедницата.

One Hospital и ФК Шкендија со креативна кампања за месецот за подигање на свеста за машкото здравје!

A real MAN takes care of his HEALTH! https://onehospital.mk/wp-content/uploads/2022/11/ezgif-2-17cd70ef69.mp4 Tap on pictures below to see our campaign November is men’s health awareness month and we have partnered with FC SHKENDIJA football club to raise awareness and show the importance of preventive examinations. The idea was to create a campaign that would represent doctors and football […]

Операција со модерна технологија во 21 век, кои операции се прават најчесто? – Д-р Петре Кодовски (Специјалист по општа хирургија)

Surgery is a branch of clinical medicine that deals with the treatment of diseases and injuries in an operative manner. The name “surgery” comes from the Greek word “Chirurgia”, which means hand and work, which literally explains the need for a precise, skillful, and experienced surgical hand for a successful operation. In order for the […]

Што се липоми, ризик фактори, симптоми, третман и дали можете да го спречите?! – Д-р Петре Кодовски

A lipoma is a fatty tumor located just below the skin. It isn’t cancer and is usually harmless. A lipoma is a slow-growing, fatty lump that’s most often situated between your skin and the underlying muscle layer. A lipoma, which feels doughy and usually isn’t tender, moves readily with slight finger pressure. Causes and Risk Factors […]

Најбрзо закрепување со ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЈА! – Д-р Петре Кодовски

Лапароскопија е хируршка дијагностичка процедура со помош на која се иследуваат органите во абдоменот. 🩺🥼 Најважни предности на лапароскопската хирургија се: ⬇ -помалку болки по операцијата ✔🟢 – побрзо опоравување ✔🟢 – пократок престој во болница ✔🟢 – подобри естетски резултати ✔🟢 – холецистектомија ✔🟢 – апендектомија ✔🟢 – испитувања на абдомен ✔🟢 – отстранување […]