Kur duhet të shkoj te mjeku i gjurit për të trajtuar dhimbjet e mia – Dr. Aleksandra Dimova

Mund të jetë koha për të vizituar një ortoped nëse përjetoni ndonjë nga simptomat e mëposhtme, veçanërisht pas një incidenti të tillë si një dëmtim:

  • Skuqje, nxehtësi dhe butësi në gju
  • Ënjtje e konsiderueshme
  • Dhimbje të forta
  • Pamundësia për të mbajtur peshën në këmbën e prekur
  • Ethe
  • Deformim fizik në zonën e lëndimit

Dhimbja kronike e gjurit që nuk është aq e fortë sa t'ju lejojë të shkoni vetë në spitalin ose ambulancën më të afërt, mund të jetë një shenjë e një gjendjeje degjeneruese. Osteoartriti është një nga sëmundjet më të zakonshme që prek gjurin dhe është rezultat i ndryshimeve të lidhura me moshën në kërcin mbrojtës të nyjeve. Osteoartriti është progresiv, që do të thotë se do të vazhdojë të përkeqësohet. Nëse keni nevojë të merrni ilaçe kundër dhimbjeve më shumë se disa herë në muaj për dhimbjen e gjurit, kjo është një shenjë që ju duhet të shihni një mjek. Gjithashtu kërkoni kujdes mjekësor për dhimbjen e gjurit që shoqërohet me mpirje, ënjtje dhe gamë të kufizuar lëvizjeje. Këto janë shenja që tregojnë se ka një dëmtim ose gjendje. Shumë njerëz i injorojnë shenja të tilla, veçanërisht kur rriten, sepse mendojnë se kjo është pjesë e plakjes normale. Njerëzit që janë mbipeshë mendojnë gjithashtu se kjo është një simptomë normale. Dhimbja kronike e gjurit, edhe pse shumë e zakonshme, nuk është normale.Ka shumë zgjidhje trajtimi që mund të zvogëlojnë ose eliminojnë dhimbjen e gjurit.

Lloji i mjekut që duhet parë për dhimbje në gju

Shumë njerëz janë kurioz se te cili mjek duhet të shkojë për dhimbjen e gjurit. Për të marrë trajtimin më të mirë të mundshëm, zgjidhni një mjek ortoped. Ortopedët kanë njohuritë dhe trajnimin e specializuar të nevojshëm për të trajtuar një gamë të gjerë problemesh që prekin sistemin musculoskeletal - kockat, kyçet, kërc, muskujt dhe nervat - duke përfshirë gjunjët.

 

SHPËRNDAJE ME MIQ