Партнерство на One Hospital и Универзитетот во Тетово за поддршка на одбојкарскиот тим на Универзитетот: состанок на кој се разговараше за идните планови

One Hospital and the University of Tetovo recently held their first meeting to discuss a partnership aimed at supporting the university’s volleyball team. This partnership brings together two highly respected institutions, each dedicated to improving the lives of those they serve. The meeting was held to discuss the future plans of this exciting collaboration. One […]

Оне Хоспитал и К.К Работнички: "Со заеднички сили до високи резулати во здравје и благосостојба"

One Hospital, врвен давател на здравствена заштита во регионот, се здружи со локалната кошаркарска моќ, Работнички, за да постигне голем резултат во играта на здравје и благосостојба. Ова динамично партнерство, кое треба да се појави во текот на претстојната кошаркарска сезона, има за цел да ја забие важноста на физичката активност и добрата исхрана во срцата и умовите на заедницата.

Третман на карпал тунел синдром

Карпал тунел синдромот претставува често заболување кое предизвикува болка, здрвување и боцкање во шаката. Состојбата настанува кога еден од главните нерви во шаката- таканаречениот медијанус, е стиснат односно компримиран на неговиот пат низ рачниот зглоб. Карпалниот тунел е тесен канал во рачниот зглоб.Дното и страните на каналот се формирани од малите коски на рачниот зглоб нарчени карпални […]