Партнерство на One Hospital и Универзитетот во Тетово за поддршка на одбојкарскиот тим на Универзитетот: состанок на кој се разговараше за идните планови

One Hospital and the University of Tetovo recently held their first meeting to discuss a partnership aimed at supporting the university’s volleyball team. This partnership brings together two highly respected institutions, each dedicated to improving the lives of those they serve. The meeting was held to discuss the future plans of this exciting collaboration. One […]

Оне Хоспитал и К.К Работнички: "Со заеднички сили до високи резулати во здравје и благосостојба"

One Hospital, врвен давател на здравствена заштита во регионот, се здружи со локалната кошаркарска моќ, Работнички, за да постигне голем резултат во играта на здравје и благосостојба. Ова динамично партнерство, кое треба да се појави во текот на претстојната кошаркарска сезона, има за цел да ја забие важноста на физичката активност и добрата исхрана во срцата и умовите на заедницата.

Метода за ублажување на болката при царски рез - комбинирана спинална епидурална анестезија - Прим. Д-р Владимир Ристевски

Prim. Dr. Vladimir Ristevski gives instructions and everything you have to know about Epidural and Spinal anesthesia. Epidural and Spinal anesthesia which provides regional stiffness during cesarean section is the preferred method because of the comfort it provides. However, when used in conjunction with spinal anesthesia, the comfort it provides to the mother is further […]