Пост-Ковид-19 здравствена проверка! Зошто да размислам за такви анализи?

Зошто треба да размислам за пост Ковид-19 анализи?
Сè уште не е јасно точно како телото на секоја личност реагира на Ковид-19. Вашиот имунолошки систем е составен од комплексен сет на системи кои работат заедно за да го заштитат вашето тело од широк спектар на инфекции. Сега е познато дека вирусот Ковид-19 влијае на многу различни делови од вашето тело, директно или преку неговото влијание врз вашиот имунолошки систем.

Вашиот имунолошки систем
Вашиот имунолошки систем има два главни дела во него: вашиот вроден имунолошки систем и вашиот адаптивен имунолошки систем. Вашиот вроден имунолошки систем се состои од работи како што се вашата кожа, мукозни мембрани, стомачни киселини и други бариери за инфекции, но исто така вклучува и низа специјализирани бели крвни зрнца, вклучувајќи неутрофили, еозинофили и базофили кои се специјално дизајнирани да идентификуваат ловат и убиваат бактерии и вируси. Тестовите за испитување на количините на овие типови бели крвни зрнца можат да ни кажат многу за вашето здравје и до кој степен вашиот вроден имунолошки систем е активиран од инфекцијата Ковид-19.

Вашиот адаптивен имунолошки систем е одговорен за низа функции, вклучително и производство на антитела и други специјализирани бели крвни зрнца, вклучително и лимфоцити. Мерењето на присуството на антитела, а исто така и бројот на лимфоцити повторно ќе ви каже колку добро вашиот Адаптивен имунолошки систем управувал со вашата инфекција со Ковид-19.

Дали вашето тело било погодено од некоја инфекција?
Има многу други маркери во вашата крв кои го мерат вашето здравје и како вашето тело било погодено од инфекција, вклучително и од Ковид-19. Овие маркери се наоѓаат во вашата крв и се движат од различни типови на клетки пронајдени таму, и нивниот сооднос меѓу едниот и другите, како и хемиски маркери кои даваат увид во вашето физиолошко здравје и како вашиот имунолошки систем реагирал на инфекција.

Ако веќе сте биле позитивни на Ковид-19 или мислите дека можеби сте имале Ковид-19, овие тестови на крвта ќе ви кажат колку добро сте закрепнале од инфекцијата, дали вирусот Ковид-19 му наштетил на вашето тело и колку добро функционира имунолошкиот систем и вашето моментално општо здравје. Ве молиме прочитајте ги деталните описи на нашите тестови за да дознаете повеќе за тоа кои тестови се вклучени во секој екран.

 

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ