One Hospital и ФК Шкендија со креативна кампања за месецот за подигање на свеста за машкото здравје!

Вистинскиот МАЖ се грижи за своето ЗДРАВЈЕ!

Кликнете на сликите подолу за да ја видите нашата кампања

Ноември е месец за подигање на свеста за машкото здравје и ние соработуваме со фудбалскиот клуб ФК ШКЕНДИЈА за да ја подигнеме свеста и да ја покажеме важноста на превентивните прегледи. Идејата беше да се создаде кампања која ќе ги претставува лекарите и фудбалерите кои во своето секојдневие го промовираат здравјето воопшто.

Месецот за подигање на свеста за здравјето на мажите е посветен на подигање на свеста за широк спектар на машки здравствени проблеми. Бидејќи овој месец се фокусираме на мажите, не можеме да игнорираме дека мажите имаат тенденција да не сакаат да бараат помош или третман за нивните здравствени проблеми.

 

Нашата цел е да ја подигнеме свеста за целокупното здравје на мажите и да обезбедиме најдобра медицинска нега за болести кои се почести кај мажите:
1. Срцеви заболувања
2. Дијабетес
3. Заболување на црниот дроб
4. Респираторни заболувања
5. Грип и пневмонија
6. Рак на простата и болести на уринарниот тракт

Подготвивме специјални пакети со попуст до 50%, можете да ги погледнете во продолжение!

СПОДЕЛИ СО ПРИЈАТЕЛИ